Thee met Koekjes schrijft én leest

“Vroeger betreurde ik het altijd dat ik in ’t geheel niet tekenen kon, maar nu ben ik overgelukkig dat ik tenminste schrijven kan.”                                                                                                                           Anne Frank  

Schrijven

Dankzij Christine de Vries (www.shodo.nl) leerde ik het wonder van reflectief en creatief schrijven kennen. Het is fascinerend hoe eenvoudige, uitnodigende oefeningen tot grote ontdekkingen leiden. Ik kan schrijven in mijn leven en mijn werk niet meer wegdenken. Wil je het schrijven ontdekken dan kun je meedoen aan Heel je Verhaal. Dat is een feest waarin je iedere week een mail ontvangt met talloze werkvormen en schrijfvormen. Ook krijg je iedere week een filmpje waarbij je kunt meeschrijven of ik iets toelicht. In principe is het vooral voor jezelf bedoeld, maar je zou zomaar geïnspireerd kunnen raken om schrijven in je werk in te zetten.
Wil je meer ontdekken over hoe je voor iemand een goed verhaal kiest of wil je zelf een helend verhaal leren schrijven, doe dan mee in de inspiratiegroep van een Goed Verhaal. Jaarlijks organiseer ik een stilte-en schrijfretraite in Kairos.
In de agenda vind je de data van cursussen en retraites.

Schrijven is een wonderschone methodiek binnen mijn begeleiding . Ik gebruik schrijfoefeningen in mijn werk met jong en oud, met groepen en met individuen. Mij bracht schrijven op een verrassende manier naar onbekende delen van mijzelf en mijn leven. Het is aan te raden om echt pen en papier te gebruiken als dit tot jouw fysieke mogelijkheden behoort. Lees op de rijke site van online schrijven een artikel over het waarom.

Een mooie vorm van slow coaching is het corresponderen via handgeschreven brieven. Lees hier meer over Verzegeld en laat je verrassen door de eenvoud en kracht van deze manier van schrijven.

Lezen

Nog voordat ik mijn eerste schooldag beleefde kon ik lezen. Boeken en verhalen waren in mijn kindertijd vrijplaatsen voor mijn ziel. Een ontspanning en ontsnapping. Ik dook tussen de regels en vond wijsheid, waarheid, melancholie en magie. Nog steeds. Inmiddels heb ik in mijn hoofd wel een aardige lijst aan boeken en verhalen. Ik geef graag passende titels of gedichten aan wie het kan gebruiken. Een soort bibliotherapie! Vraag gerust een recept aan.

In de Facebookgroep Thee met Boekjes kun je delen in het plezier van lezen. Het kost niets. Iedere maand een nieuw thema en bijpassende boeken en achtergronden.

In de groep Thee met Koekjes leesclub, eveneens kosteloos, lezen we boeken die kunnen inspireren in het werk met mensen.

Thee met Koekjes tekst Schrijven met jou, voor jou..