Thee met Koekjes Kindercoaching

Soms stagneert het leren, soms ‘leeft het even niet zo leuk’ en voelt een kind zich geestelijk of lichamelijk uit balans. Leven en leren zijn sterk verbonden en beïnvloeden elkaar vaak.
Een kind is prima in staat zelf te ontdekken waar een oplossing kan komen of hoe iets positief kan veranderen.
Coaching maakt bewust van wat je denkt, doet en voelt. Vanuit die bewustwording kun je kiezen of je een situatie wilt veranderen en hoe.

En niet alles hoeft veranderd. Soms is het nodig een situatie te accepteren. In geval van rouw, scheiding en ziekte is dat duidelijk. Maar het kan ook letterlijk een verademing zijn om te begrijpen hoe het komt dat je altijd op een bepaalde manier reageert. Of te begrijpen dat jouw manier van leren anders is dan ‘gemiddeld’.

Er bestaat geen standaard kind en dat maakt dat ik geen standaard werkwijze heb.
Het kind, de vraag en de mogelijkheden geven de richting.

Natuurlijk begeleid ik ook ouders en (zo mogelijk) school om tot de beste vorm voor het kind te komen.
Neem gerust contact op voor een kennismaking (info@theemetkoekjes.net). Hierin zien we of ik kan helpen. Als het nodig is verwijs ik door naar een meer passende vorm van hulp voor het kind of naar een van mijn geweldige collega’s. 
Lees voor gebruik de bijsluiter!

Thee met Koekjes

Coaching voor kinderen

 

Grote mensen begrijpen nooit iets uit zichzelf en voor kinderen is het vervelend hen altijd weer alles uit te moeten leggen.
– De kleine prins-